ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Αδιαμφισβήτητα, η ομορφιά του σώματος, μας απασχολεί τόσο όσο και η ομορφιά του προσώπου μας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θέλουμε το δέρμα του σώματος μας να δείχνει όσο το δυνατόν πιο λαμπερό και ενυδατωμένο. Το δέρμα του σώματος όπως και του προσώπου γερνάει με το πέρας των χρόνων γεγονός που σημαίνει ελάττωση της παραγωγής κολλαγόνου και παράλληλα μείωση της σύνθεσης ελαστίνης. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η σωστή φροντίδα του με διάφορα ευεργετικά έλαια και βότανα. Ο συνδυασμός διαφόρων φυσικών συστατικών και βοτάνων συντελεί στην ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας και κατά συνέπεια στη φυσική ανάπλαση του δέρματος. Η επιδερμίδα του σώματος συνήθως είναι αρκετά απαιτητική, καθώς µπορεί να παρουσιάζει έντονα σημάδια ξηρότητας και αφυδάτωση. Μαζί θα μοιραστούμε μερικές πολύ χρήσιμες συνταγές και συμβουλές οι οποίες βοηθούν στη φυσική ανάπλαση του δέρματος. 
 





Καταρχήν πρέπει να φροντίζουμε σχολαστικά το σώμα μας όπως και το πρόσωπο μας. Πρέπει δηλαδή να χρησιμοποιούμε πάντοτε ενυδατική κρέμα μετά από κάθε μπάνιο μας ώστε να επιτυγχάνουμε την σωστή ενυδάτωση του. Καλό είναι να κάνουμε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να απορροφούνται καλύτερα τα ενυδατικά προϊόντα. Κάντε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μασάζ με αιθέρια έλαια τα οποία θα τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος, θα θρέψουν και θα αναπλάσουν το δέρμα σας ενώ ταυτόχρονα θα σας χαλαρώσουν. Και τέλος, εφαρμόστε κάποιες από τις συνταγές ομορφιάς που αναφέρονται στην κατηγορία “Συνταγές για το μπάνιο” και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην επιδερμίδα του σώματος σας.


Απολεπιστικό σώματος με μέλι


3 κ.σ. Μέλι
3 κ.σ. Χονδρό ιωδιούχο αλάτι
3 κ.σ. Σόδα φαγητού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (π.χ. αιθέριο έλαιο μύρου, τριαντάφυλλου, γερανιού τα οποία είναι ιδιαίτερα αντιγηραντικά και αναπλαστικά)
Αναμίξτε το μέλι, το χονδρό ιωδιούχο αλάτι, τη σόδα, το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα αποκτήσει απαλότητα και λάμψη.
Απολεπιστικό σώματος με φράουλες


10 φράουλες
2 κ.σ. Αμυγδαλέλαιο
2 κ.σ. Χονδρό ιωδιούχο αλάτι
Αναμίξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα πιο λευκό και απαλό.
Μάσκα ενυδάτωσης με μέλι
3 κ.σ. Μέλι
3 κ.σ. Αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο για τις ξηρές επιδερμίδες
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Αναμίξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα γίνει πολύ απαλό.
Μάσκα ενυδάτωσης με σοκολάτα
1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
½ κούπα κερί μέλισσας
2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί
Σε μπέν μαρί λιώστε το κερί μαζί με τη σοκολάτα και το αμυγδαλέλαιο. Μόλις αρχίσει να κρυώνει το μείγμα προσθέστε και τα αιθέρια έλαια. Ενώ το μείγμα είναι ακόμη ζεστό αλλά προσοχή όχι καυτό απλώστε το στο σώμα σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Η ευεργετική αυτή μάσκα σφραγίζει στα κύτταρα την υγρασία ενώ ταυτόχρονα τα αιθέρια έλαια που περιέχει σας χαλαρώνουν και σας αναζοωγονούν.
Αλοιφή κατά των ραγάδων 1
2 κ.σ. Λάδι αχιλλέας
1 κ.σ. Λάδι καλέντουλας
1 κ.σ. Βαλσαμέλαιο
1κ.γ κερί μέλισσας

Σε μπέν μαρί λιώστε το κερί μαζί με τα έλαια και με την κρέμα που θα πάρετε κάντε επαλείψεις κάθε μέρα στα σημεία που έχουν πρόβλημα.  Η αχιλλέα, το βαλσαμέλαιο και η καλέντουλα έχουν ιδιαίτερα αναπλαστικές ιδιότητες εξάλλου η αχιλλέα πήρε το όνομα της από τον Αχιλλέα καθώς χρησιμοποιούσε το φυτό για να επουλώνει τις πληγές των στρατιωτών του.

Αλοιφή κατά των ραγάδων 2

Πολύ αποτελεσματική κατά των ραγάδων είναι η χρήση του έλαιου καρύδας καιτου βούτυρου καριτέ ή και ο συνδιασμός τους. Κάντε μασάζ καθημερινά   και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης άφοβα και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις