Συνταγες για το στηθος



Η ομορφιά του στήθους δυστυχώς είναι εφήμερη και πάντοτε προβλημάτιζε τις γυναίκες όλων των εποχών. Κατά το παρελθόν οι γυναίκες είχαν διάφορα μυστικά που τις βοηθούσαν να διατηρούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια ένα ωραίο, σφριγηλό και φροντισμένο μπούστο που αντανακλούσε ερωτισμό, θηλυκότητα και γοητεία. Αν και γι αυτό το σκοπό δεν υπάρχουν θαυματουργά προϊόντα ωστόσο η καλύτερη θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη.
Το στήθος είναι ένας αδένας που επηρεάζεται και συνήθως ταλαιπωρείται κατά πρώτον από τις αυξομειώσεις του βάρους, τις τυχόν ορμονικές διαταραχές αλλά και την εγκυμοσύνη. Η άσκηση, η συχνή ενυδάτωση, η σωστή επιλογή του κατάλληλου σουτιέν και το ελαφρύ μασάζ με έλαια ή κρέμες βοηθούν στη μείωση της χαλάρωσης, στην αποφυγή δημιουργίας ραγάδων καθώς και στο άδειασμα του στήθους.

Οι γιαγιάδες μας στις θεραπείες που έκαναν χρησιμοποιούσαν λουλούδια και βότανα της φύσης. Δεν όρθωναν βέβαια  το πεσμένο στήθος αλλά το φρόντιζαν ώστε να μένει πάντοτε υγιές.


Για σφιχτό στήθος

  • Κάντε μασάζ και κομπρέσες με το διάλυμα που θα φτιάξετε και θα αφήσετε για ένα βράδυ από 1 λίτρο νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγα λουλούδια λεβάντας, λίγα λουλούδια τσουκνίδας και λίγα λουλούδια χαμομηλιού.

  • Κάντε μασάζ για δέκα λεπτά με αμυγδαλέλαιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και λεβάντας.

  • Κάντε κατάπλασμα για δέκα λεπτά με μήλο το οποίο θα τρίψετε μαζί με τη φλούδα του. Αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά το στήθος σας πολύ γρήγορα θα δείχνει σφριγηλότερο.

Για αύξηση του στήθους


Χρησιμοποιείστε αφέψημα φασκόμηλου στο μπάνιο σας κάνοντας μασάζ και γρήγορα θα δείτε θετικά αποτελέσματα αφού το φασκόμηλο βοηθά στην ανάπτυξη των αδένων του στήθους. Επίσης, μπορείτε να πίνετε αφέψημα φασκόμηλου μια φορά την ημέρα.

Για μείωση του στήθους

Κάντε μασάζ και κομπρέσες με 1 λίτρο νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγα φύλλα θυμαριού και δεντολίβανου και θα έχετε αφήσει για ένα βράδυ.
Επίσης, μπορείτε να πίνετε αφέψημα θυμαριού και δενδρολίβανου μια φορά την ημέρα. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται και με τις κομπρέσες από βρασμένη βελανιδιά.

Για τις ραβδώσεις του στήθους

Κάντε μασάζ με λάδι αχιλλέας που είναι αναπλαστικό και βοηθά στην αποτροπή των ραγάδων αλλά και με λάδι ελιάς. Κατά την εγκυμοσύνη πρέπει να αποφεύγονται τα αιθέρια έλαια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις