Κρεμα σωματος γιασεμι

2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
2 κ.γ. jojoba
2 ½ κ.γ. σταφιδέλαιο
2 κ.γ. βούτυρο καριτέ
2 κ.γ. emulsifying wax (φυτικό)
1 κ.γ. γλυκερίνη
2 κ.σ τζέλ αλόης
9 κ.σ. ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς
2 κάψουλες βιταμίνη Ε
1 κάψουλα βιταμίνη Α
10 σταγόνες tea tree (φυσικό συντηρητικό)
5 σταγόνες γιασεμί
3 σταγόνες lime
3 σταγόνες χαμομήλι
3 σταγόνες ylang ylang
4 σταγόνες μανταρίνι
4 σταγόνες πορτοκάλι
4 σταγόνες νερολί

Τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αποστειρωμένα σε καυτό νερό. Σε μπεν μαρί τοποθετούμε δύο σκεύη πυρέξ, στα οποία προσθέτουμε στο ένα τα έλαια και το βούτυρο με το emulsifying wax και στο άλλο την γλυκερίνη, την αλόη και το ανθόνερο. Μόλις λιώσει το κερί και ζεσταθεί και το ανθόνερο αποσύρουμε τα σκεύη από την φωτιά. Στην ελαιώδη φάση προσθέτω και τις βιταμίνες μόλις κρυώσει λίγο. Στο μίγμα του λαδιού προσθέτουμε την υγρή φάση ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ του καφέ. 
Για να πετύχει η κρέμα τα δύο μίγματα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (περίπου 37 οC).
Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια λευκή κρέμα, όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και διατηρείται  για περίπου 2-3 μήνες σε πολύ δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Η κρέμα που προκύπτει έχει ωραία υφή και είναι λιγότερο λιπαρή από τις κρέμες που περιέχουν κερί μέλισσας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις