Συνταγες για τα ποδια


Τα κουρασμένα πόδια από την καθημερινή ταλαιπωρία και την ορθοστασία συχνά μας δημιουργούν πόνους στη μέση αλλά και σε όλο μας το σώμα. Η ξεκούραση και η ομορφιά των ποδιών έχει μεγάλη σημασία γι αυτό θα δώσουμε μερικές απλές και πρακτικές συνταγές.






Για κουρασμένα πόδια

Για τα κουρασμένα πόδια η καλύτερη λύση είναι το ποδόλουτρο.


Ποδόλουτρο 1

Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από μέντα και δεντρολίβανο. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα σας πολύ απαλό.

Ποδόλουτρο 2

Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα και 1 κουταλάκι γλυκερίνη. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα πεντακάθαρο και πολύ απαλό.


Για βαριά πόδια

Συνταγή 1

Εάν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και νιώθετε έντονο φλογισμό κάντε κατάπλασμα με δροσερό γιαούρτι και τοποθετείστε τα ψηλά για δέκα λεπτά.

Συνταγή 2

Τοποθετείστε τα πόδια σας σε λεκάνη με κρύο νερό και τέσσερις με πέντε κουταλιές μαγειρική σόδα. Θα νιώσετε φοβερή αίσθηση δροσιάς και τόνωσης.

Για τον ιδρώτα των ποδιών

Συνταγή 1

Κάντε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου. Θα νιώσετε τα πόδια σας πιο απαλά ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας.

                                             Συνταγή 2

Κάντε ποδόλουτρο με κρύο νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα και 1 κουταλάκι γλυκερίνη. Μετά το ποδόλουτρο κάντε μασάζ με τζελ αλόης που θα δροσίσει τα πόδια ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας.

Συνταγή 3

Κάντε μασάζ με λεμόνι που είναι ιδιαίτερα στυπτικό και περιορίζει τον ιδρώτα.

Συνταγή 4

Κάντε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδενρου (tea tree).  Θα νιώσετε τα πόδια σας πιο απαλά ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας καθώς το τσαγιόδεντρο είναι αντισηπτικό αντιμικροβιακό και στυπτικό.

Για τους πόνους των ποδιών

Συνταγή 1

Όταν πονάνε τα πόδια σας τρίψτε τα με λευκό ξύδι που θα προσθέσετε σε νερό ή με χυμό λεμονιού.

Συνταγή 2

Όταν πονάνε τα πόδια σας κάντε κομπρέσες με αφέψημα από δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο και χαμομήλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις