Αντιρυτιδικη κρεμα ημερας γερανι



1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
2 κ.γ. jojoba
2 κ.γ. σταφιδέλαιο
1 ½ κ.γ. λάδι αβοκάντο
1 κ.γ. βούτυρο καριτέ
1 κ.γ. βούτυρο κακάο
2 κ.γ. emulsifying wax (φυτικό)
1 κ.γ. γλυκερίνη
2 κ.σ τζέλ αλόης
7 κ.σ. ροδόνερο
2 κάψουλες βιταμίνη Ε
2 κάψουλες βιταμίνη Α
 
10 σταγόνες tea tree (φυσικό συντηρητικό)
3 σταγόνες τριαντάφυλλο
10 σταγόνες γεράνι
3 σταγόνες lime
4 σταγόνες χαμομήλι
3 σταγόνες ylang ylang





Τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αποστειρωμένα σε καυτό νερό. Σε μπεν μαρί τοποθετούμε δύο σκεύη πυρέξ, στα οποία προσθέτουμε στο ένα τα έλαια με το emulsifying wax και στο άλλο την γλυκερίνη, την αλόη και το ροδόνερο. Μόλις λιώσει το κερί και ζεσταθεί και το ροδόνερο αποσύρουμε τα σκεύη από την φωτιά. Στην ελαιώδη φάση προσθέτω και τις βιταμίνες μόλις κρυώσει λίγο. Στο μίγμα του λαδιού προσθέτουμε την υγρή φάση ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ του καφέ. 
Για να πετύχει η κρέμα τα δύο μίγματα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (περίπου 37 οC).
Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια λευκή κρέμα, όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και διατηρείται  για περίπου 2-3 μήνες σε πολύ δροσερό μέρος. Η κρέμα που προκύπτει έχει ωραία υφή και είναι λιγότερο λιπαρή από τις κρέμες που περιέχουν κερί μέλισσας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις