ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ



Η ομορφιά και η διατήρηση της νεότητας, μας απασχολεί σε κάθε ηλικία το ίδιο. Για να διατηρήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο την ομορφιά και την νεότητα της επιδερμίδας μας πρέπει να ακολουθούμε κάποιους χρυσούς κανόνες γνωστούς ακόμη από τα χρόνια των γιαγιάδων μας.

Η εξωτερική ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εσωτερική. Γι' αυτό πρώτα απ' όλα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό 1- 2 λίτρα την ημέρα, γιατί η σωστή ενυδάτωση ξεκινά μέσα από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση άφθονου νερού προσδίδει στο δέρμα μας φρεσκάδα και λάμψη καθώς χωρίς νερό τα κύτταρα καταστρέφονται και οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητα τους.



Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών συμβάλει επίσης στην διατήρηση της φωτεινότητας και της φρεσκάδας της επιδερμίδας μας. Ενώ ένα ισορροπημένο μενού άφθονο σε βιταμίνες Β (κρέας, γάλα, τυρί, αβγά, ψωμί ολικής άλεσης κ.λπ.) και C (φρούτα, πράσινα λαχανικά κ.λπ.) βοηθούν στην καλή υγεία τόσο του οργανισμού όσο και της επιδερμίδας μας.


Κόψτε το κάπνισμα, καθώς επηρεάζει το δέρμα μας αρνητικά και προκαλεί πρόωρη γήρανση.


Κοιμηθείτε όσες περισσότερες ώρες μπορείτε για να αποκτήσετε λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα. Με τον ύπνο το ανοσοποιητικό μας συστήματα επαναφορτίζεται ενώ τα κύτταρα αυξάνονται και επισκευάζονται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να δείχνει πιο υγιής.


Αποφύγετε να κοιμάστε χωρίς προηγουμένως να έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας ακόμη και αν δεν έχετε μακιγιάζ γιατί αφήνετε κλειστούς όλους τους πόρους του δέρματος σας. Χρησιμοποιήστε, κάποιο υγρό καθαριστικό ή γαλάκτωμα για να καθαρίσετε το δέρμα σας από το μακιγιάζ και τους ρύπους. Για τονοτική λοσιόν χρησιμοποιείστε ροδόνερο δίνει λάμψη στην επιδερμίδα.


Διατηρήστε την νεότητα της επιδερμίδας σας πλένοντας το πρόσωπό σας καθημερινά πρωί και βράδυ με παγωμένο νερό.


Χρησιμοποιήστε κρέμες και προϊόντα μακιγιάζ με αντηλιακά φίλτρα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί σοβαρές βλάβες στο δέρμα, προκαλώντας φωτο-γήρανση και αυξάνοντας τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του δέρματος.


Κάντε απολέπιση συχνά καθώς συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, του σμήγματος και των υπολειμμάτων από τα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και των ρύπων. Γι’ αυτό πρέπει να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, 1 φορά την εβδομάδα αν έχετε κανονική επιδερμίδα και 1 φορά στις 10 ημέρες αν έχετε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Κάντε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης ή μια μάσκα βαθύ καθαρισμού με άργιλο (ανάλογα με τον τύπο δέρματος).

Για λάμψη και νεανική όψη στο πρόσωπο χρησιμοποιείστε καθημερινά ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας. Η κρέμα νυχτός είναι απαραίτητη μιας και το βράδυ κατά την διάρκεια του ύπνου, το δέρμα μας έχει ανάγκη να αναπνέει και να αναδομείται. Η κρέμα νυχτός αναδομεί την επιδερμίδα μας γι' αυτό μην την ξεχνάτε ποτέ.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις