ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


Tα δόντια αποτελούν τα μαργαριτάρια του προσώπου μας για αυτό ένα όμορφο χαμόγελο μας κάνει πάντα να ακτινοβολούμε. Ένα όμορφο, αστραφτερό και λευκό χαμόγελο αντικατοπτρίζει την νεότητα και την υγεία. Παλιότερα, η απουσία εμπορικών προϊόντων σχετικών με την υγιεινή του στόματος έγινε η αφορμή της εφεύρεσης τρόπων και μικρών μυστικών για την φροντίδα των δοντιών. Αρχικά θα ξεκινήσουμε με μερικές γνωστές σε όλους συμβουλές που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να έχουμε λευκό χαμόγελο.

Πρέπει να βουρτσίζουμε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα τα δόντια μας και να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Καλό είναι να αποφεύγετε τα φρούτα με πολλά οξέα καθώς και τα πολλά γλυκά ενώ προτιμήστε να τρώτε σκληρές ωμές τροφές όπως τα μήλα και τα καρότα που καθαρίζουν και δυναμώνουν τα ούλα και τα δόντια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί άνθρωποι έτρωγαν φρούτα μετά το φαγητό για να απο-μακρύνουν τις τροφές από τα δόντια τους. Και τέλος αποφεύγεται το κάπνισμα, τους πολλούς καφέδες και το κόκκινο κρασί που λόγω των χρωστικών που περιέχουν δημιουργούν δυσχρωμίες στα δόντια.



Συνταγές για φυσική λεύκανση δοντιών

Συνταγή 1

Αναμιξτε λεμόνι με μαγειρική σόδα και με το μίγμα βουρτίστε τα δόντια σας κάθε μέρα για 20 ημέρες το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Συνταγή 2

Προσθέστε μερικές φράουλες σε βραστό νερό και αφού κρυώσει στραγγίξτε το έγχυμα σε αποστηρωμένο μπουκαλάκι στο οποίο θα προσθέσετε και τον χυμό ενός λεμονιού. Το διάλυμα αυτό μπορείτε να το συντηρίσετε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Χρησιμοποιείστε σε κάθε βουρτσισμα σας στην οδοντόβουρτσα λίγο από το παραπάνω διάλυμα το οποίο λόγω του σαλικυλικού οξέος που περιέχουν οι φράουλες θα βοηθήσει στην φυσική λεύκανση των δοντιών σας.

Συνταγή 3

Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά και ασταφτερά βουρτσίστε τα καθημερινά με θαλασσινό αλάτι και λεμόνι και ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Το λεμόνι βοηθά στην αποδέσμευση των λεκέδων που δήμιουργούν οι χρωστικές του καφέ και του τσιγάρου ενώ το αλάτι σφύγγει τα ούλα.



Συνταγές για καθαρή αναπνοή

Συνταγή 1

Προσθέστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας μαζι με την οδοντόκρεμα σας που είναι ιδανικό για καθαρή αναπνοή. Αποφύγετε το αιθέριο έλαιο μένταςσε περίπτωση εγκυμοσύνης και για παιδιά μικρότερα των 5 ετών.

Συνταγή 2

Μπορείτε να μασάτε λίγα φύλλα από φρέσκια μέντα ή δυόσμο ή θυμάρι ή βασιλικό μετά το φαγητό, θα σας χαρίσει φρέσκια αναπνοή καθώς έχουν αντιβακτηριδιακή δράση.


Χειροποίητο στοματικό διάλυμα

Υλικά
300ml ανθόνερο από άνθη εσπεριδοειδών ή απεσταγμένο νερό
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
Αναμιγνύετε αρχικά τα αιθέρια έλαια σε αποστηρωμένο μπουκαλάκι και τα αφήνετε για ένα βράδυ, στη συνέχεια προσθέτετε το ανθόνερο και το στοματικό διάλυμα μέντας είναι έτοιμο. Για πιο δροσερή αίσθηση φυλάξτε το στο ψυγείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις