ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ


Η ομορφιά του σώματος και ιδιαίτερα του γυναικείου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Παρά την καλή διατροφή και την σωματική άσκηση, πολλές φορές μας ταλαιπωρούν προβλήματα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι πολλά. Παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της είναι η κακή διατροφή, οι ορμονικές διαταραχές, οι αγχωτικές καταστάσεις, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα η κληρονομικότητα αλλά και διάφορα προβλήματα υγείας. Οστόσο, πέρα από μια καλή διατροφή και σωστή άσκηση σ' αυτή την ενότητα θα σας προτείνουμε διάφορα μικρά μυστικά βοτανοθεραπείας που σε συνδιασμό πάντοτε με κάποιο ενδεικνυόμενο διαιτολόγιο θα αποτελέσουν ένα καλό μέσο για την μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Πολλές είναι οι συνταγές βοτανοθεραπείας και διάφορων λουτρών που είναι γνωστές σε μας από τις γιαγιάδες μας. Οι οποίες εάν ακολουθούνται επι καθημερινής βάσης φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα. Ο κισσός, το πεύκο, το κυπαρίσσι, η ρίγανη, το γεράνι, η άργιλος, το θαλασσινό αλάτι και τα φύκια είναι μερικά από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω στις πολύ απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικές συνταγές που θα μοιραστώ μαζί σας. Εφαρμόστε λοιπόν τις παρακάτω συνταγές και θα βγείτε πολύ κερδισμένες στο θέμα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.




  
Μπάνιο με άργιλο

Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας άργιλο μέσα στο λουτρό και απολαμβάνετε για 10 λεπτά. Η 'αργιλος περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στη θρέψη των κυττάρων και στο τοπικό πάχος ενώ το λουτρό μοιάζει με ιαματικό λασπόλουτρο και κάνει επίσης πολύ καλό στους ρευματισμούς. Μπορεί να γίνετε μια φορά την εβδομάδα.


Μπάνιο με αλάτι και φύκια

250 γρ. Χοντρό ιωδιούχο αλάτι ή άλατα epsom
6 κ.σ. Φύκια

Προσθέτετε σε ζεστό νερό το αλάτι και τα φύκια και μπαίνετε στο λουτρό για 15 λεπτα. Το αλάτι που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι το απλό ιωδιούχο αλάτι που χρησιμοποιούμε και στα φαγητά αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε από διάφορα καταστήματα μπαχαρικών και πιο πλούσια αλάτια σε ιώδιο από διάφορες θάλασσες του κόσμου όπως για παράδειγμα από την Νεκρά Θάλλασα ή άλατα θειικού μαγνησίου (κοινώς γνωστά ως Epsom Salt). Το αλάτι συσφίγγει και τονώνει το δέρμα ενώ τα φύκια λόγω του ιωδίου, των μεταλλικών αλάτων και του ασορβικού οξέως διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στο αδυνάτισμα.


Κομπρέσες με κισσό

Βράζετε 150 γρ. Κισσού για 15 λεπτα και κάντε κομπρέσες για 10 λεπτά στα σημεία που υπάρχει τοπικό λίπος. Κάντε την παραπάνω διαδικασία καθημερινά και θα δείτε εμφανή αποτελέσματα απο τον πρώτο μήνα.



Λάδι για την κυτταρίτιδα

100 ml Λάδι ψυχρής έλασης (αμυγδαλέλαιο, jojoba, σταφιδέλαιο, λάδι αβοκάντο κ.α)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Ένας άλλος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι να κάνετε μασάζ στα σημεία που έχετε πρόβλημα με το λαδάκι που  θα φτιάξετε με το έλαιο και τα αιθέρια έλαια. Καθημερινό μασάζ με το παραπάνω λάδι θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει την κυτταρίτιδα.


Peeling  με καφέ κατά του τοπικού πάχους

1 κ.σ. Ελληνικό καφέ
50 ml Λάδι ψυχρής έλασης (αμυγδαλέλαιο, jojoba, σταφιδέλαιο, λάδι αβοκάντο κ.α)
1 κ.σ. Αποξηραμένα φύλλα κισσού
1 κ.γ κερί μέλισσας

Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί και προσθέτετε το κερί, τον καφέ και τα φύλλα κισσού. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Κάντε μασάζ στα σημεία που έχετε πρόβλημα με το μίγμα και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό. Η καφείνη θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει την κυτταρίτιδα.


Peeling  με κανέλα κατά του τοπικού πάχους

50 ml Λάδι ψυχρής έλασης (αμυγδαλέλαιο, jojoba, σταφιδέλαιο, λάδι αβοκάντο κ.α)
1 κ.σ. Σκόνη κανέλας
1 κ.σ. Θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ. Αποξηραμένα φύλλα κισσού

Κάντε μασάζ στα σημεία που έχετε πρόβλημα με το μίγμα και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό. Η κανέλα είναι θερμαντική και θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις