Συνταγες για τα χερια




Τα χέρια και το πρόσωπο είναι τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος καθώς εκτίθενται περισσότερο σε διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, τον ήλιο, το νερό και τον αέρα. Τα χέρια μπορεί πολύ εύκολα να χάσουν την απαλότητα τους από το κρύο, την επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά. Για να διατηρήσουμε την ομορφιά των χεριών μας καθυστερώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα πρώτα σημάδια γήρανσης πρέπει να τα φροντίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σ' αυτό το σημείο θα σας δωθούν κάποιες συμβουλές για την φροντίδα των χεριών και θα ακολουθήσουν κάποιες συνταγές βοτάνων και καλλυντικών για την φροντίδα τους.
Καταρχήν, πρέπει όσο το δυνατόν να αποφεύγετε την επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά φορώντας γάντια. Αντικαταστήστε τα σκληρά σαπούνια με υγρά σαπούνια με γλυκερίνη και ουδέτερο ph. Χρησιμοποιείστε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα χεριών και εφαρμόστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τις φυτικές συνταγές της γιαγιάς που ακολουθούν παρακάτω.

Για λευκά χέρια

Συνταγή 1

Πολτοποιείστε μερικές φράουλες και αναμίξτε τε τις με γιαούρτι. Εφαρμόστε κάνοντας μασάζ για 5 λεπτά. Το δέρμα των χεριών θα ενυδατωθεί ενώ τυχόν διχρωμίες και πανάδες σιγά σιγά θα εξαλειφθούν.

Συνταγή 2

Βράστε πατάτες, πολτοποιείστε τις, προσθέστε λίγο γάλα, μερικές κουταλιές ροδόνερο και λίγες σταγόνες γλυκερίνης. Εφαρμόστε στα χέρια για 5 λεπτά και το δέρμα σας θα αποκτήσει την απαλότητα και τη λάμψη που του λείπει.

Peeling για τα χέρια

Αναμίξτε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμονιού και κάντε ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά. Θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα θα γίνει απαλότερο.

Για ταλαιπωρημένα χέρια

Συνταγή 1

Μουλιάστε τα χέρια σας για 10 λεπτά σε ζεστό νερό που θα προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι και δύο κουταλιές ροδόνερο. Θα τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και θα ανοίξουν οι πόροι.

Συνταγή 2

Αναμίξτε ένα κουτάλι αμυγδαλέλαιο με ένα κουταλάκι γλυκερίνη και το χυμό μισού λεμονιού και εφαρμόστε σαν κρέμα στα χέρια σας.

Συνταγή 3

Αναμίξτε 10 γραμμάρια γλυκερίνης με 30 γραμμάρια άσπρο ξύδι και εφαρμόστε στα χέρια σας. Το μίγμα αυτό είναι πολύ αναπλαστικό για τα ερεθισμένα χέρια.

Συνταγή 4

Μάσκα χεριών με αβοκάντο

Αναμίξτε ένα πολτοποιημένο αβοκάντο με τον χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά κορν φλάουρ. Εφαρμόστε για 10 λεπτά.

Συνταγή 5

Λαδάκι θρέψης

Αναμίξτε 1κ.σ  αμυγδαλέλαιο, 1κ.σ  ελαιόλαδο, 1κ.σ  λάδι αβοκάντο με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες χαμομήλι. Για καλύτερη αναπλαστική και αντιοξειδωτική δράση προσθέστε και τρεις κάψουλες βιταμίνη Ε. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες από το λαδάκι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις